Christelijke vluchtelingen
Voor de vluchtelingen is het leven moeilijk. De armoede is groot, veel kinderen lijden honger. Christen-vluchtelingen hebben het extra moeilijk. Zij staan vaak achteraan in de rij.
3.500 gezinnen
Help mee 3.500 gevluchte christelijke gezinnen te steunen met Gods Woord en andere middelen.
25 euro
Voor 25 euro steun je een christelijk vluchtelingengezin in Jordanië met een Bijbel en bied je hun kinderen gedurende het jaar ondersteuning op school.
Miljoenen vluchtelingen in Jordanië
Jordanië biedt miljoenen vluchtelingen uit Syrië en Irak een toevluchtsoord, maar de omstandigheden zijn zwaar. Velen kunnen niet werken, en veel kinderen kunnen niet naar school. Zeker voor christelijke vluchtelingen is het leven moeilijk; ze voelen zich vaak extra geïsoleerd. De kerk van priester Khalil speelt daarom een cruciale rol: hij heeft de school bij zijn kerk opengesteld voor gevluchte gezinnen, zodat hun kinderen, ondanks de moeilijke omstandigheden, kunnen leren en opgroeien met de Bijbel en christelijke waarden.
Hoop en hulp voor de kinderen
Het Bijbelgenootschap van Jordanië zet zich samen met priester Khalil en zijn kerk in voor de vluchtelingenkinderen. Ze zorgen voor Bijbels, schoolmateriaal en hulpmiddelen waarmee ze kunnen leren en zich gesterkt voelen in hun geloof.. Ook worden er pakketten met eten en kleding uitgedeeld, zodat deze kinderen, juist tijdens feestdagen, zich geliefd en gezien voelen. Met jouw steun zorg je dat deze kinderen toegang blijven houden tot onderwijs, Bijbels en de zorg die ze hard nodig hebben
‘Het kost veel energie, het is heel moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, maar je krijgt er zoveel voor terug. Ik dank God ervoor als kinderen ondanks al hun ellende even gewoon kind kunnen zijn. Thuis is daar door de omstandigheden geen ruimte voor.’
–Khalil Jaar, priester in de kerk van de Heilige Maria in Amman
Geef jij christelijke vluchtelingenkinderen in Jordanië een toekomst vol hoop?
Mijn eenmalige gift
Misschien is het je al opgevallen bij mailing over Jordanië. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?