Hoofdinhoud

Webinar voor kinderwerkers over adventsproject Bijbel Basics

Doe jij de kindernevendienst of kinderkerk in jouw gemeente en wil je je tijdig voorbereiden op advent en Kerst? Meld je dan aan voor het webinar ‘Bestemming Betlehem’ van kindermethode Bijbel Basics. In een halfuur helpt het Bijbelgenootschap je op weg. Het webinar wordt drie keer gehouden: op 12, 16 en 18 september van 20.15-20.45 uur.

‘Elk jaar met advent en Kerst is het een uitdaging voor kerken: hoe help je kinderen om iets nieuws te ontdekken in verhalen die telkens terugkomen?’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Kind en Bijbel bij het NBG. ‘Om kerken daarbij te inspireren, geven we dit webinar al vroeg in het kerkelijk seizoen.’

Met Bijbel Basics krijgen kinderen ruim 200 essentiële Bijbelverhalen twee keer mee: tussen 4 en 8 jaar en tussen 8 en 12 jaar. Elk jaar is er een kerstproject; dit jaar heet het ‘Bestemming Betlehem’.

Het webinar is bestemd voor kinderwerkers die een project zoeken voor advent en Kerst. Je maakt kennis met Bijbel Basics en met het project ‘Bestemming Betlehem’. Ook krijg je tips voor het gebruik van het materiaal. Het webinar wordt gegeven door kinderwerkspecialist Lucré de Man-van Putten en redacteur Ageeth de Ruiter, met een interactieve chat voor vragen en reacties. Het webinar wordt uitgezonden op 12, 16 en 18 september. Aanmelden en een datum kiezen gaat via deze link. Kun je geen van deze avonden? Meld je dan toch aan; we mailen je een link om terug te kijken.

Het adventsproject focust op Betlehem en telt vijf afleveringen. ‘Betlehem werd wereldberoemd door Jezus’ geboorte. Maar in de Bijbel speelde het al veel eerder een belangrijke rol,’ licht Schol-Wetter toe. ‘In dit stadje lieten Ruth, Naomi en Boaz zien wat trouw betekent, in een chaotische tijd. En eeuwen later, toen de leiders van het volk onbetrouwbaar waren, beloofde de profeet Micha dat er uit Betlehem een goede leider zou komen die namens God zou regeren. In de vijf afleveringen ontdekken de kinderen steeds iets nieuws over Gods belofte van vrede en recht voor Israël en de wereld.’

De vijf delen van het project zijn te downloaden via bijbelbasics.nl/series/advent-en-kerst-2024-bestemming-betlehem/. Bij het materiaal hoort een projectlied, informatie voor ouders en predikanten, en een programma voor een complete kerstviering.

Voor het kindermoment in de kerk is er een kijktafel van Betlehem. Elke adventszondag komt er een huisje bij en zie je de Bijbelse hoofdpersonen die naar het stadje reizen. Voor gebruik thuis is er een koffertje en een boekje. De koffer met luikjes zet je in het zicht. In het boekje vind je voor elke dag een opdracht; voor de zondagen hoort die opdracht bij het koffertje. De kijktafel en het koffertje met het boekje zijn te bestellen via onze shop.
Meer over Bijbel Basics vind je in het proefprogramma, zie bijbelbasics.nl/wat-is-bijbelbasics/.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!