Hoofdinhoud

Nieuwe Zij Lacht Bijbel verschijnt op Summit 19 oktober 

Vrouwenplatform Zij Lacht houdt haar eerste grote evenement sinds 2019. Op de Zij Lacht Summit, 19 oktober in Barneveld, spreekt onder meer stiltetrainer Mirjam van der Vegt. Ook wordt de nieuwe Zij Lacht Bijbel in twee vertalingen gelanceerd: de NBV21 en de Herziene Statenvertaling.

‘Dit is niet zomaar een evenement’, zegt Social Media manager Femke van Dooren van Zij Lacht. ‘Online is er al genoeg. Wij geloven dat vrouwen behoefte hebben aan fysieke connectie, zodat zij zich echt kunnen verbinden met elkaar en geïnspireerd raken. Er kunnen zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan, want samen ben je zoveel krachtiger! Deze dag vol ontmoeting helpt je als vrouw om handen en voeten te geven aan je geloof. Je duikt samen de Bijbel in en raakt verwonderd over wat leven met God inhoudt. We hopen dat je op deze dag (nog) beter in verbinding komt met jezelf, met elkaar en God. En dat je voor het eerst of opnieuw enthousiast raakt om de Bijbel te lezen, te begrijpen en te leven.’ 

Vier sprekers behandelen met ‘vrouwenhoofdstuk’ Spreuken 31 vier aspecten van het leven: 

– het innerlijk leven: stiltetrainer en auteur Mirjam van der Vegt 

– de Bijbel in je dagelijks leven en hoe je je licht kunt laten schijnen: schrijfster Emke de Jager  

– recht doen, van kledingkeuze tot politiek: IJM-medewerkster Else van Melle-Voortman  

– wat is ontzag voor God en hoe leef je daaruit: Nadine de Vos, teamleider van Arise

Meer over de nieuwe Zij Lacht Bijbel vind je via zijlacht.nl/shop

Begin 2023 sloot vrouwenplatform Zij Lacht zich aan bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Zij Lacht bereikt een breed publiek: traditioneel-kerkelijk en charismatische, maar ook niet-kerkelijke vrouwen met levensvragen. Femke van Dooren: ‘Veel vrouwen die op zoek zijn, weten ons te vinden. Daar zijn we heel blij mee.’ Het aantal volgers groeit sterk, vooral op Instagram (nu 29.000 volgers). Ook op TikTok en Pinterest weten steeds meer vrouwen Zij Lacht te vinden. 

© Foto’s: Impressies van een eerder Zij Lacht-evenement. © Zij Lacht/Jasmijn Brussé 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!