De Reuver ziet dat het steeds minder vanzelfsprekend lijkt te worden om mensen in nood die ons land binnenkomen, hulp te bieden. Aandacht daarvoor juicht hij toe: ‘God roept ons juist op onze medemens lief te hebben. Migranten zijn onze naasten die recht hebben om gehoord te worden. In de Migration Bible wordt daarop gefocust.’
Naast De Reuver leveren migrantenvoorgangers als Samuel Lee – voormalig Theoloog des Vaderlands –, Rhoïnde Doth, Isaac Amoah, Marcus Gill, Hedwig Komproe en Nana Baiden een bijdrage aan de speciale viering waarin een zegen wordt gevraagd over de Migration Bible. De feestelijke plechtigheid vindt plaats donderdagavond 26 september in de Evangelische Broedergemeente Zuidoost, Wi Eegi Kerki, Krommehoekstraat 146 Amsterdam. Belangstellenden zijn welkom na voorafgaande aanmelding bij het NBG, Hanna Versteegen, .
Verbindende Bijbeluitgave
Migratie is maatschappelijk een veelbesproken thema. Daarom belicht het Bijbelgenootschap in de Migration Bible wat de Bijbel erover zegt. Zo ontdek je dat in Gods verhaal met de mensheid migratie een doorlopend thema is; denk aan Ruth en Naomi of aan de roeping van Abraham. De Migration Bible wil verbinding bevorderen tussen migranten en niet-migranten, onder meer door ‘gastvrijheid’ te belichten en te benoemen dat alle christenen volgens 1 Petrus 2:11 ‘vreemdelingen’ zijn. Ook wil de Migration Bible bemoedigen, met portretten en leesplannen o.a. over ‘veerkracht’ en ‘hoop’.
De Migration Bible is bedoeld voor migranten en hun pastors, hulpverleners en contacten, maar ook een inspiratiebron voor mensen die migranten ontmoeten. Hij bevat de Good News Translation aangevuld met 17 thema-artikelen, 15 portretten van migranten-van-nu en 22 leesplannen. De artikelen zijn van deskundige migranten uit de hele wereld, zoals John Jusu (Elia’s migratie), Samuel Lee (vijf principes voor migranten), Ruth Padilla DeBorst (klimaatverandering en migratie), en Carolina Pineda (hoe de Bijbel kan helpen bij het omgaan met trauma).
De Migration Bible is voor €25 verkrijgbaar in de boekhandel en in de NBG-webshop.
Foto: De inzegening van een Ghanese Bijbel in Den Haag, maart 2023. © NBG/Paul Abspoel.