Hoofdinhoud

Ark Mission brengt activiteiten onder bij Bijbelgenootschap

De activiteiten van Ark Mission zijn ondergebracht bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Hierdoor kan de missie van Ark Mission – hoop geven aan gevangenen en hun omgeving – worden voortgezet en uitgebreid. ‘Dit biedt de beste garantie voor de continuïteit van ons werk op langere termijn’, zegt directeur Ruud Kraan van Ark Mission.

Ark Mission werd in 1913 opgericht als Vereeniging tot Verspreiding der Heilige Schrift, met als doel mensen vertrouwd te maken met het evangelie van Jezus Christus. Sinds 1987 werd daarvoor samengewerkt met de Bijbel Kiosk Vereniging. Het ging concreet om het weggeven van Bijbels en materiaal met de Bijbelse boodschap aan mensen in kwetsbare situaties: gevangenen, armen, eenzamen, zieken en vluchtelingen. De laatste jaren concentreerde het werk zich op hulp aan (ex-)gedetineerden in Nederland, Vlaanderen en op de Antillen. Na de afsplitsing van uitgeeftak Ark Media (2018) werd ingezet op werving van nieuwe donateurs om de missie een stevige basis te geven. Dat bleek moeizamer dan verwacht, waardoor de continuïteit van het werk op termijn in gevaar dreigde te komen.

NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Toen Ruud Kraan contact met ons opnam, bleek hoe goed de missie van Ark Mission aansluit bij onze missie – de Bijbel voor iedereen. De Bijbel, de boodschap van Gods liefde voor de wereld, verandert mensenlevens. Gratis Bijbels verspreiden, onder meer in gevangenissen via het Justitiepastoraat, is een belangrijk onderdeel van ons werk. We doen dat al enkele jaren samen met Ark Mission en zijn blij dat deze organisatie het voortzetten van haar werk aan ons toevertrouwt.’

De bekendste uitgave van Ark Mission is de Bajesagenda, die gevangenen structuur, hoop en geloof aanreikt. Jaarlijks worden circa 25.000 exemplaren verspreid in gevangenissen en onder Nederlanders in buitenlandse cellen. Buitenwerf: ‘Het uitbrengen en nog breder verspreiden daarvan – bijvoorbeeld in Vlaanderen, op de Antillen en in Suriname – past bij de missie en strategie van het NBG. De agenda voor 2025 hebben we samen gemaakt.’

Het NBG onderstreept het werk met de Bijbel onder gedetineerden met het boek In de stilte van mijn cel, met 150 gedichten van gevangenen. Het wordt gepresenteerd op 9 oktober tijdens een viering van het 75-jarig bestaan van het Justitiepastoraat.

Foto: Rieuwerd Buitenwerf en Ruud Kraan bekrachtigen de voortzetting van de missie. © NBG.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!