Hoofdinhoud

NBG brengt kerstverhaal naar alle scholen met ‘Kerst in de klas’ 

Wie werd er ook alweer geboren in de Kerstnacht? Juffen en meesters in groep 5 en 6 (Nederland) of het 3de en 4de leerjaar (Vlaanderen) die dát verhaal met hun klas willen oppakken, kunnen zich nu aanmelden voor het project ‘Kerst in de klas’. Met eigentijds en creatief materiaal helpt het Bijbelgenootschap kinderen om zelf het kerstverhaal te ontdekken. Zowel geschikt voor openbare als voor christelijke scholen.

‘Kerst is het bekendste christelijke feest. Toch groeien tegenwoordig heel wat kinderen op zonder dat iemand hun vertelt wat voor feest het is’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Kind en Bijbel bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘Wij vinden het verhaal van Jezus’ geboorte niet alleen mooi en ontroerend, maar ook zó belangrijk dat iedereen het zou moeten kennen.’ 

‘Kerst in de klas’ bestaat uit een handleiding, een introductieles en een boekje voor de kinderen, Winterstop. Het is een omkeerboekje: van de ene kant is het een eigentijds verhaal over Sven en Amir, die van het voetbalveld in een kerk belanden en daar het kerstverhaal horen. De andere kant bevat puzzels, weetjes, creatieve opdrachten en spelvormen. Zo leren kinderen het kerstverhaal spelend kennen, passend bij hun leervoorkeur. 

Kerst in de klas is vorig jaar uitgeprobeerd op dertien Nederlandse en Vlaamse scholen. Die waren zonder uitzondering positief, ook de niet-christelijke scholen. Ze gaven terug dat christelijke en niet-christelijke kinderen samen ongedwongen bezig waren met het kerstverhaal, en dat de kinderen vaak vroegen wanneer het boekje mee mocht, omdat ze het thuis graag wilden laten zien. 

Kerst in de klas is gratis aan te vragen en geschikt voor elke basisschool die iets wil doen met het kerstverhaal.

Foto’s: Kerst in de klas wordt uitgeprobeerd op Utrechtse basisschool De Wissel. © NBG/Frans de Winter. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!