Hoofdinhoud

Een tweede kans voor jonge gevangenen in Guatemala

Jongeren in arme wijken in Guatemala zijn kwetsbaar. Criminele bendes maken daar gebruik van en lokken hen met mooie beloften de bende in. Het Bijbelgenootschap van Guatemala doet veel om kinderen weerbaar te maken, én bezoekt jongeren die al in de gevangenis zijn beland.

Kwetsbaar

Criminele bendes dwingen kwetsbare jongeren om ernstige misdaden te begaan in ruil voor geld of bescherming.

In de gevangenis

De jongeren die in de gevangenis belanden voelen zich verloren. Ze zien geen uitweg uit hun problemen.

Bezoek en Bijbelstudie

Met jouw hulp kunnen vrijwilligers van het Bijbelgenootschap op bezoek gaan met de Bijbel en laten zien: er is hoop bij God!

Hoe belanden jongeren in de gevangenis?

Guatemala wordt geteisterd door georganiseerde misdaad. Bendes
hebben een ijzeren greep op de wijken waar armoede heerst. Veel kinderen brengen hun dagen door op straat, verwaarloosd en eenzaam. De bendes bieden hen een valse belofte van zorg en financiële steun, waardoor ze worden verleid tot het plegen van
ernstige misdaden. Jongeren krijgen een kortere gevangenisstraf dan volwassenen.

Licht in de duisternis

Met jouw hulp brengt het Bijbelgenootschap licht in de duisternis van de gevangenis door de jongeren daar te bezoeken. Vrijwilligers organiseren activiteiten, delen Gods Woord en bouwen relaties op. Vrijwilliger Héctor Mauricio Sicaja vertelde: “Het kost tijd om hun
vertrouwen te winnen, maar als dat gebeurt, beginnen ze hun hart te openen. Ze voelen zich waardeloos, maar ik kan hen vertellen over de onvoorwaardelijke liefde van God en de tweede kans die Hij biedt.”

Een jongere staat met de rug naar de camera met voor hem een groep andere gevangenen.

Geef jij Bijbelse hoop aan een jonge gevangene?

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij de mailing over Guatemala. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!