Hoofdinhoud

NBG start met ‘preekinspiratie’ voor voorgangers 

Voor voorgangers is het een uitdaging om telkens weer een inspirerende preek te maken. Soms ontbreekt de tijd om zich grondig in de brontekst te verdiepen. Daarom starten we met 'Preekinspiratie': verdiepend materiaal waarmee voorgangers snel tot de kern van de tekst kunnen komen. Op 29 augustus is er een webinar voor geïnteresseerden.

‘Deze service is behulpzaam voor alle voorgangers die inspiratie zoeken’, zegt Matthijs de Jong, Hoofd Bijbelvertalen van het NBG en een van de samenstellers. ‘Preekinspiratie is gebaseerd op onze expertise in vertalen en exegese. Het materiaal biedt grondige, maar behapbare exegese vanuit de brontekst, zonder dat je Hebreeuws of Grieks hoeft te kennen. Dat helpt je bij de preekvoorbereiding: je zit meteen midden in de tekst en kunt met je preek aan de slag.’ 

Preekinspiratie ondersteunt een verkondiging die stevig geworteld is in de brontekst. Voor iedere zondag is er één Bijbelpassage, steeds in series van vier of vijf weken rond een Bijbelboek of thema. De tekstkeuze is afgestemd op het oecumenisch leesrooster, maar de series zijn ook los van het rooster te gebruiken. Rond Kerst en Pasen sluit Preekinspiratie aan bij Bijbel Basics, de NBG-kinderwerkmethode. Preekinspiratie bestaat uit een video, een korte inspiratie die je bij de kern van de tekst brengt en ideeën aanreikt voor de toepassing, verdieping over de context en aantekeningen per vers, vooral over kernwoorden. 

De eerste afleveringen zijn bedoeld voor september. Nieuwe afleveringen en series worden aangekondigd in de preekinspiratie-nieuwsbrief.

Het NBG licht Preekinspiratie toe in een interactief webinar over de Jakobus-brief op donderdag 29 augustus van 10-11 uur. Meld je daarvoor aan op .  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!