Jasmijn en Abel worden meestal s ’avonds voor het slapen voorgelezen uit de Prentenbijbel. Door de Bijbelverhalen en mooie platen leerden Jasmijn en Abel Jezus kennen. Ze gingen geleidelijk steeds meer van Hem houden. Maar toen Jasmijn voor het eerst het Paasverhaal hoorde, was ze helemaal van slag. Ze vroeg aan haar ouders: ‘wat gebeurt er nu? Gaat Jezus nou dood?’ Na al die mooie verhalen gaat Hij opeens dood? Toen ze dat hoorde, hield het haar de volgende dag nóg bezig. In de ochtend was haar eerste vraag: ‘ging Jezus écht dood?’
We beleefden Pasen bewuster dan ooit
Met kinderen kun je net zolang stilstaan bij een plaat als bij de tekst, merkt de moeder van Jasmijn en Abel. De pure kindervragen van Jasmijn zorgden ervoor dat zij als ouders het Paasfeest bewuster dan ooit meemaakten. Ze zagen door de ogen van hun kinderen hoe heftig het eigenlijk is dat iemand waarvan je het meeste houdt ineens sterft.
Er gebeurt veel in één verhaal
Ook voor Abel is het verhaal over Jezus zijn meest geliefde verhaal. En inmiddels weten zowel Jasmijn als Abel dat Jezus weer opstaat uit de dood. En als Jezus weer is opgestaan dan is het feest! Dat feestgevoel maakt Jasmijn en Abel weer blij.
Abel vindt het verhaal over de ark van Noach ook mooi en spannend, vooral als de boot tegen de rots botst. Jasmijn vindt vooral de roze platen en alle dieren uit de Prentenbijbel mooi.
Maar het allermooist aan de hele Prentenbijbel vinden ze toch allebei het verhaal dat Jezus sterft. Dit laat zien dat kinderen geraakt worden door zowel het verhaal als de platen.
Kinderbijbels nemen een belangrijke plek in
Verschillende kinderbijbels hebben een belangrijke plek in het gezin van Jasmijn en Abel. Ze groeien op met de mooie verhalen en platen zoals in de Kijkbijbel. Rebecca: ‘De platen in kinderbijbels zeggen de kinderen veel. Soms zijn we de Prentenbijbel ineens kwijt van zijn vaste plek. Dan heeft Jasmijn hem er zelf bij gepakt en leest ze uit zichzelf.’