Elke dag een Bijbeltekst

Wil je elke dag de Bijbel lezen en nieuwe teksten ontdekken? Op deze pagina vind je elke dag een nieuwe Bijbeltekst.

Bijbeltekst van de dag

Richteren 6:33-40

33Weer sloten de Midjanieten, de Amalekieten en andere woestijnvolken uit het oosten zich aaneen. Ze staken de Jordaan over en sloegen hun tenten op in de vallei van Jizreël. 34Toen kwam de geest van de HEER over Gideon. Hij blies op de ramshoorn om de afstammelingen van Abiëzer onder de wapenen te roepen 356:35 Recht. 7:23Recht. 7:23en zond boden naar het gebied van Manasse om daar iedereen op te roepen. Hij stuurde ook boden naar de stammen Aser, Zebulon en Naftali, en ook die voegden zich bij hem. 366:36 Recht. 6:17Recht. 6:17Toen zei Gideon tegen God: ‘Ik wil graag weten of het werkelijk uw bedoeling is door mijn toedoen Israël te bevrijden, zoals U hebt gezegd. 37Daarom leg ik hier op de dorsvloer een wollen vacht. Als er morgenochtend dauw ligt op de wol terwijl de grond eromheen droog is, dan weet ik zeker dat U inderdaad door mijn toedoen Israël zult bevrijden.’ 38En zo gebeurde het. De volgende morgen wrong Gideon de wol uit. En er kwam water uit, wel een kom vol. 39Toen zei Gideon tegen God: ‘U moet niet kwaad op me worden als ik nog één keer aandring, maar ik wil nog een laatste proef nemen: nu moet de wol droog blijven en de grond eromheen nat zijn van de dauw.’ 40Die nacht deed God wat Gideon had gevraagd: de wol bleef droog en de grond eromheen werd nat van de dauw.

Explanation will be here soon!

Hoe houd ik elke dag Bijbellezen vol?

‘Ik wil elke dag uit de Bijbel lezen, maar hoe doe ik dat? Hoe houd ik dat vol?’ En dat kan ook best ingewikkeld zijn! We helpen jou om Bijbellezen makkelijker te maken. Download het gratis Bijbelleesrooster.

bijbel lezen

Ontvang Dagvers in je mail

Wil je elke dag Bijbellezen? Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo lees je elke dag Bijbel!

Luister elke dag Dagvers

De dagelijkse Bijbelpodcast. Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo komt de Bijbel echt dichtbij!

Dagvers podcast

Luister een podcast

Sporten, wandelen of huishouden? Of zit je in de auto? Maak er een Bijbelmoment van! We bieden je diverse podcasts om met de Bijbel bezig zijn. Luister gratis waar en wanneer je maar wil.

Podcast

Bijbel in een jaar

Heb jij het verlangen om de hele Bijbel te lezen? Ga de uitdaging aan op de manier die bij jou past. Lees je graag van papier? Koop dan Bijbel in een jaar in de vertaling die jij graag leest: De NBV21 of de BGT. Je ontvangt de complete Bijbel, opgedeeld in een leesrooster met 365 gedeeltes.

Lees via Mijn Bijbel app

Lees je steeds meer digitaal en ben je op zoek naar een digitale Bijbel? Gebruik dan een app zoals de Mijn Bijbel app, een gratis app met diverse Bijbelvertalingen en extra content. Lees waar het jou ook maar uitkomt. Thuis op de bank, in bed of onderweg.

Leesplan